Blog 2 Jony Roeffen - Geluksmomentjes

Geluksmomentjes 

 

 

Geen dag is helemaal goed, iedere dag heb ik wel een moment waarop ik baal, lichamelijk pijn heb, me opgezwollen voel, angstig ben…maar iedere dag is er wel iets goeds…en daar probeer ik me aan vast te houden. Ik zal enkele geluksmomentjes met jullie delen.

 

Eind september…ik liep met de Kaya (onze pup) naar school om de kinderen  op te halen van school, nu kwam er een mw. aangefietst met een andere hond en die was ze niet de baas, maar omdat die mw. op een druk kruispunt haar hond losliet, wilde ik haar helpen de hond te vangen, maar omdat ik wat wankel ter been ben, viel ik…en gelukkig dat was 10 cm langs een hele grote hondendrol…ik kon er zo om lachen…en wat had ik een geluk om niet in die hondendrol te vallen. Mijn moeder zei; “Jony zorgt toch eerst voor je zelf ”, waarop ik antwoordde; “mam, zolang ik dat nog kan gaat het nog goed met me”, waarop zij weer zei; “das waar ook blijf nog maar lang voor anderen zorgen.”

 

Tess komt geregeld even 10 minuutjes bij me liggen voordat ze zich gaat wassen en aankleden in de ochtend, vroeger zei ik dan, ga maar vast naar beneden dan kon ik nog 10 minuten langer blijven liggen…nu koester ik die momenten en blijf lekker 10 minuutjes met haar knuffelen.

 

 

In september al kocht ik een kerstbal…jullie zullen wel denken, die ik gek geworden…in september al? Maar daar ging wat aan vooraf…In het weekend doen wij vaak een gezellig avondje met ons gezin, dan komen er allemaal lekkere hapjes op tafel, kaarsjes aan en een spelletje of een film, maar omdat Cas 10 is en van jongensfilms houdt en Tess 8 is en van meisjesfilms houdt is dat op dit moment een strijd onderling, dus ik zei; ik zoek de film uit en koos voor een Nederlandse kerstfilm.
Toen nog niet wetende dat er in dat gezin vader was overleden en moeder alleen achter bleef met 2 kinderen. Pas op het einde van de film schoot ik vol van emotie en ben even naar boven gelopen, even flink gehuild omdat ik bang ben dat ik kerst niet haal dit jaar… Ik zei tegen Bart “ik ga morgen een kerstbal halen” hij zei “je bent gek geworden maar als jou dat een goed gevoel geeft moet je dat doen” en zo geschiede ik heb in september al kerstballen gehaald…tja het is er niet bij een gebleven…

 

 

Op een vrijdagmiddag hadden we tegen de kinderen gezegd, jullie mogen afspreken en dan gaan we pompoenen snijden en versieren. Omdat mijn schoonouders een stukje dahlia tuin hebben, gingen we daarnaartoe om ze uit te hollen en te versieren met bloemen, en ondanks dat ik enorm moe was heb ik zo genoten van deze middag met de kinderen. Creatief bezig zijn vind ik ook leuk, maar geeft me ook afleiding en rust, dus ben thuis ook steeds bezig om mijn bloemen die ik krijg te schikken en er dan weer een mooi boeket of bloemstuk van te maken.