Blog 2 Jony Roeffen - Tattoo met mijn vriendin

Tattoo met mijn vriendin

 

 

Toen ik mijn vriendin Lieke belde en vertelde dat ik ongeneeslijk ziek was schoot zij in paniek, Bart en ik waren onderweg naar Coppelmans voor het ontbijt daar maar ik zei keer maar om, we gaan eerst naar Lieke toe. Daar aangekomen heb ik haar een dikke knuffel, gegeven en gesproken over de situatie, ze zei meteen Joon ik wil een tattoo met jou, ik zei; denk daar eerst maar eens over na want het is wel iets blijvends en voor mij is dat niet zo erg, ik zal niet oud worden maar jij wel en dan moet je hem nog steeds mooi vinden, ja zei ze dat wil ik....we hebben de tijd genomen om er over na te denken wat dan...wat past bij onze vriendschap.

 

Op een avond stuurt Lieke mij het nummer sterren tellen van Stef Bos, zonder dat Lieke van mij wist dat ik dit nummer al weken draai en Bart en ik daarom er over hebben gesproken dat ik dit nummer wil op mijn crematie. Toen wisten we het, ja dit is het; Sterren van Liefde met een open hartje zodat onze liefde/vriendschap voor elkaar naar elkaar kan stromen als ik niet meer hier op aarde ben. Zogezegd zo gedaan zou je denken…maar dat heeft nogal wat voeten in aarde gehad. Niet dat ik veel hoefde te regelen maar het blijkt dat je al maanden van te vore een afspraak moet maken zo vol zitten die artiesten, want dat zijn het, kunstenaars.

 

 

Omdat Lieke goede ervaringen heeft gehoord van Tattoo-INK in Brandevoort is zij daarnaartoe gegaan en de situatie uitgelegd en zijn we toch nog tot een datum uitgekomen, 20 oktober. Allebei vol adrenaline en zo blij als een kind dat we een afspraak hadden staan. Mijn bloedplaatjes waren ook voldoende dus medisch gezien mocht ik ook een tattoo laten zetten. 20 oktober was het zover. Ze hadden ons al gewaarschuwd dat de plek war we hem wilden hebben, een pijnlijke plek was, maar ik zei; zoveel pijn als ik met mijn galblaas heb gehad, daar kan niks meer tegenop en zo was het ook het deed helemaal geen pijn en trouwens Lieke vond het ook reuze meevallen. En wat waren we trots! En nog steeds ben ik erg blij met deze tattoo, die veel voor mij betekend.