Blog 2 Jony Roeffen - Vrijwilligster van de maand

Vrijwilligster van de maand

 

 

Vandaag had ik een behandeling van Hella bij praktijk Ki-Ma. Ik ga daar geregeld naar toe om mijn hoofd leeg te maken. Haar vogels in de achtertuin, fluiten zijn best en daar focus ik me dan ook op als mijn gedachten weer eens afdwalen. Weer die vogels 😊 
We kletsen altijd even over hoe het met me gaat en daarna behandelt ze me, vandaag liep het wat anders, toen mijn behandeling klaar was, ging de bel, ze zei: even een pakketje aannemen…stonden er ineens mensen van politieke partij Plan Helmond aan de deur met een bloemetje.

Proficiat Jony, je bent vrijwilligster van de maand…ik ben beduusd, voel me vereerd, omdat ik me in heb gezet ondanks mijn ziekteproces voor de samenloop voor hoop en ik vrijwilligster bij de scouting ben, heb ik deze titel gekregen. We kletsen wat en voel me echt vereerd, er zijn zoveel mensen die zo’n goed vrijwilligerswerk doen, kijk naar mijn moeder, zij heeft het vrijwilligerswerk bij toen nog Diomage (nu ORO) vanaf de grond toe opgebouwd, waar ze begon met een paar vrijwilligers eindigde ze met over de 200 vrijwilligers (alleen in Gemert) en sinds het overlijden van mijn vader en nu ze met pensioen is doet ze vrijwilligerswerk bij de palliatieve thuiszorg. Dus het vrijwilligerswerk zit wel in de genen, wij hebben van dichtbij gezien hoeveel meerwaarde het kan hebben. Bij de scouting ben ik bijna 10 jaar leiding geweest, toen even er tussenuit geweest en ben nu weer een tijdje actief als bestuurslid van de scouting.

 

Ik heb ook aangegeven nog steeds actief te willen blijven zolang ik het nog kan doen, zorgen voor een ander blijft erin zitten en zolang ik dat nog kan, voel ik me nog de “oude Jony “Ook bij de samenloop voor hoop heb ik veel werk verricht met het maken van sleutelhangers e.d. het gaf me rust om daar mee bezig te zijn maar ook voldoening, en daar draait het om. Je geeft wat maar krijgt er ook wat voor terug en als je dat zo kan ervaren dan is vrijwilligerswerk zo ontzettend mooi en betekenisvol.

 

Link naar het interview van Plan Helmond